معرفی کشتی یونانی کیش
کشتی یونانی کیش از جاذبه های مهم این جزیره محسوب می شود که در چهارم مرداد ۱۳۴۵ در نزدیکی ساحل به گل نشست. این کشتی در سال ۱۳۲۲ توسط شرکت ویلیام همیلتون در گلاسکو ساخته شد.
زمانی که این کشتی را در اسکاتلند می ساختند نام ترومپت امپراتوری را بر روی آن گذاشته بودند. بعد از ساخت این کشتی به تملک شرکت های انگلیسی و ایرانی در آمد و در نهایت به دست یونانی ها رسید.
در زمانی که کشتی در اختیار ایرانیان بود، نام کوروش پارسی و چندی بعد همدان را بر روی آن گذاشته بودند. کشتی در طول زندگی عملیاتی خود به سراسر دنیا سفر کرده و از این دست و آن دست شده؛ به همین جهت نام های زیادی را عوض کرده است، و در نهایت پس از به گل نشستن در آخرین مکان به نام کشتی یونانی معروف شد.
وزن کلی کشتی یونانی تقریباً ۷۰۰۰ تن و طول آن به ۱۳۶ متر می رسد، لوازم های مختلفی که در کشتی وجود دارد؛ عبارتند از فاصله یاب صوتی و جهت یاب رادیویی که هر کدام به صورت جداگانه عملکردهای مهمی را در مسیر کشتی به وجود می آورند.
تاریخچه کشتی یونانی کیش
کشتی یونانی کیش جزء مهمترین جاذبه های دیدنی این جزیره محسوب می شود که تمامی مسافران که به جزیره سفر می کنند، تمایل دارند تا حتما از این کشتی هم بازدید نمایند.
در سال ۱۹۴۳ میلادی یا همان سال ۱۳۲۲ هجری شمسی یک شرکت کشتی سازی به نام ویلیام همیلتون و شرکاء ساخت یک کشتی باربری را در شهر پرت گلاسکو اسکاتلند آغاز کردند، نام این کشتی را شیپور امپراطور گذاشتند و ساختن کشتی در همان سال پایان پذیرفت.
پس از اتمام ساخت وزارت حمل و نقل بریتانیا آن را خریداری نمود و پس از آن شرکت بهار لارین گا این کشتی را در اختیار گرفت و پس از گذشت دو سال آن را به یک شرکتی به نام تی اند جی هریسون واگذار کرد.
در سال ۱۹۴۶ شرکت کشتی بهار شرانت این کشتی را خریداری کرده و نام نثر آلیس را برای آن انتخاب نمود. در تمام سال های گذشته که این کشتی در بین شرکت های خارجی دست به دست می شد، نام های زیادی را بر خود دید.
در سال ۱۹۵۹ یک شرکت کشتیرانی ایرانی مالک این کشتی شد، شرکت ایرانی لوید اند کو خرمشهر نام داشت. پس از مالکیت کشتی نام آن را به کوروش ایرانی تغییر داد و مدیریتش را به شرکت bs و شرکا واگذار نمود. سپس در سال ۱۹۶۵ خطوط کشتیرانی ایران در خرمشهر مالکیت این کشتی را از آن خود کرده و نام آن را به همدان تغییر داد.
در سال ۱۹۶۶ دو فرد یونانی این کشتی را خریداری کردند و به عنوان آخرین صاحبان کشتی شناخته می شوند و نام کشتی را به نام کولا اف تغییر دادند. در همان سال این کشتی به گل نشسته است و از آنجایی که آخرین صاحبان آن یونانیان بودند، نام کشتی یونانی بر روی آن باقی می ماند.
مهمترین دلیل به گل نشستن کشتی یونانی
در سال ۱۳۴۵ هجری شمسی کشتی یونانی مقدار زیادی از ذخایر نفتی را در خود داشت، در روستایی به نام باغو در خلیج فارس به گل نشست و گفته هایی که از آن زمان شنیده شده به دلیل فقدان فانوس های دریایی، اشتباهات محاسباتی کاپیتان کشتی و عمق کم، این کشتی به گل نشسته و در نهایت تمام خدمه کشتی مجبور شدند که ضمن تخلیه بار، کشتی را ترک کنند.
روایات دیگری هم در مورد به گل نشستن کشتی وجود دارد و برخی از افراد ادعا می کنند که صاحبان کشتی در حال ورشکستگی مالی زیادی بودند و به دلیل گرفتن حق بیمه زیاد آن را به عمد به این شکل در آوردند تا حق بیمه را دریافت کنند.
پس از به گل نشستن کشتی، هیئت های مختلفی برای کمک به این منطقه اعزام شدند، تا اوضاع را مورد بررسی قرار دادند. در صورت پیدا کردن راه نجات کشتی را به حرکت درآورند؛ اما پس از هشتاد روز بی وقفه تلاش کردن یدکش های هلندی هیچ نتیجه ای حاصل نشد و در نهایت به این نتیجه رسیدند که صرف هزینه های گزاف برای رهایی کشتی بی نتیجه است.
در حال حاضر با مشاهده کشتی در می یابید که هیچ چیز غیر فولادی در کشتی دیده نمی شود و یونانی ها در هنگام ترک کشتی آن را به آتش کشیدند.